Bariyerli Labirent Sünger; Bir akustik ses yalıtım sünger çeşitidir. Polüretan köpükten imal edilmiş olup yanmazlık sertifikasına sahip ses yalıtım malzemesidir. Mineral bazlı yanmazlık katkısı emprenye edilmiş açık gözenekli ve yanmaya karşı dayanıklı poliüretan süngerlere yanmaz akustik özel üretim şekli olan ses yalıtım süngerine denir. Esnektir ve kolay uygulanabilir sprey boya ile yüzeyi boyanabilir.
Bariyerli labirent Süngerlerimiz birinci sınıf malzeme ile yanmazlık kalite sertifikalı ISO belgelidir. Yoğunluk 50 kg/m3 Gözeneklilik % 45 Isı İletkenlik Katsayısı 0,035 W / mK Sıcaklık Dayanımı - °C -+ 100 °C Ses Yutma Katsayısı ?= 0,30 – 1,12.
Esnektir ve kolay uygulanabilir. Malzemeler en iyi standartlara sahip hammaddellerle ileri teknoloji kullanılarak üretilir. Labirent formlu süngerler gözenekleri açık ve ses yutma özelliği olan ses yalıtım malzemeleridir.
Tek başına kullanıldığında üstün ses yalıtımı sağlamazlar kullanım amaçlarıda istenmeyen sesleri kesmek değil akustik düzenleme sağlamaktır. Akustik Labirent sünger fiyatları ürünün yoğunluk derecesi ve kalınlık katsayısına göre yükseliş gösterir. Ses emici ve akustik düzenleyici özelliktedirler. Kullanım alanları çok geniştir. Stüdyo, müzik odası, kayıt odası, enstrüman odası gibi akustik mekanlarda kullanılırlar. Ortamdaki ses performansını arttırmak adına ses sorunlarından arınmak için bire bir üretilmiştir. Yüksek yoğunluk ve kalınlık ses geçirme oranını düşürecektir.
Kullanım Alanları;
Havalandırma kanallarında, mekanik dairelerde, jeneratör, kompresör kabinlerinde, kısacası ses yalıtımı gereken her noktada; disko, restoran, sinema, konser, toplantı salonları gibi akustik çözüm gereken alanlarda hava alanı, devlet binaları gibi kalabalık ortamlarda gürültü ve yankının kontrol altına alınması gereken durumlarda kullanılmaktadır.
Yüksek seviyeli seslerin engellenmesi için labirent süngerin tek başına yetmeyeceğini belirtmiştik. Bu gibi durumlarda epdm bariyer dediğimiz ses kesici malzeme akustik düz sünger ve labirent süngerin arasına konulduğunda ciddi derecede ses kesici bir malzeme orataya çıkacaktır. Kullanılanacak süngerlerin kalınlığı ve yoğunlukları ses yutum derecesini direkt olarak etkileyen ana faktörlerden birisidir.
Labirent Sünger Uygulaması;
Solvent bazlı sünger yapıştırıcısı sprey tabanca ile yada fırça ile sürülür. Tek yüzeye 3-6 bar hava basıncı ile istenirse çift yüzeye ince bir film olarak uygulanır. Uygulamadan sonra kısa bir süre solventin uçması beklenir.Bu süre uygulanan miktara,oda sıcaklığına ve hava akımına göre değişir. Yapıştırıcı uygulanan yüzeyler 3-5 dakika içinde birleştirilmelidir aksi takdirde istenilen sonuçları vermeyebilir. Yapışma akabinde düzeltme mümkün olmadığından birleşme hatasız olmalıdır.
Uygulaması gayet basittir yapıştırıcıyı küçük bir kovaya boşalttıktan sonra parmak rulo aracılığı ile duvara uygulanır ve beklemeden akustik sünger üzerine yapıştırılır. Sünger duvara uygulandığında hemen yapışacaktır.